Színfalak mögött

Honnan ismerős ez az épület? Nem vagyok sorozatnéző fan, így csak nagysokára esett le a tantusz, hogy a munkahelyem melletti park és a kastély a népszerű (?) TV sorozat a "Jóban rosszban" külső helyszíneinek díszletéül szolgál.


A park viszonylag rendezett, de meglátszik rajta, hogy kevés pénz jut a karbantartásra. Több fotót készítettem már róla, ami egy következő bejegyzés témája lehet. A mostani képek a kastélyról pontosabban annak állapotáról készültek.



 Nemrég középiskolai kollégiumnak használták de most termei kihasználatlanok.


A dicső múlt furcsán keveredik a rozsdával a máló falakkal a kifuserált szocreál bútorokkal és berendezésekkel.
A késő ősz kegyes volt hozzám. A bejárásra megbeszélt napon ragyogó napsütés és az általa beszűrődő fények adtak különleges hangulatot a témáknak.






A területen áll ez a víztorony. Egyszer ebbe is bekuncsorgom magam.







A föld mélye, vagyis a pince is tartogatott fotózni valót. Számítógépes kalandjátékok (Myst) hangutata és rejtélyes szerkezetei között a régi funkció alig fedezhető fel. Óriási kazánok régebbi és "újabb" típusok és csövek mindenütt. A korbeli kőművesek kitettek magukért. Szépen rakott falak és boltívek, rejtélyes beugrók sokasága volt idelennt.










Az egyik kedvencem a parkban megbúvó ovális beton úszómedence. Megsaccolni sem lehet mikor volt benne víz és strandoló utoljára.



Megjegyzések

vlmworld üzenete…
Gratulálok a bloghoz!
Sok tartalmas bejegyzést kívánok!
iigee üzenete…
Köszönöm, megtiszteltetésnek veszem a figyelmet!Rákerült a gépre a 35-ös ;-) , már csak ezért is lesznek új bejegyzések.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Duna-parti sirály-party